Led Experts Oy on asiantuntijayritys, joka tuo maahan led-valaisimia ja rakentaa niistä asiakkailleen led-valaistuksen etuja hyödyntäviä kokonaisratkaisuja.

Jokaisella on kokemuksia siitä, että aurinkoisella ilmalla menee myymälään ja siellä on huono valaistus, joka iskee silmille, kuvaa yrityksen markkinointijohtaja Pasi Lagus. – Hyvällä valaistuksella saadaan parannettua asiakasviihtyvyyttä ja oikein suunnitellulla valaistuksella voidaan asiakasta ohjata ostopäätösten tekoon.

Led Experts toimittaa valaistusratkaisuja toimialasta riippumatta, mutta pääsääntöiset toimialat ovat teollisuus, kiinteistöt ja vähittäiskaupat. Viime vuonna yritys valaisi reilu kolmekymmentä K- ja Supermarkettia. Valikoimissa on lähes 1500 erilaista led-tuotetta. Valaistusratkaisun päivittäminen lähtee asiakkaan nykytilanteen kartoittamisesta, luonnollisesti. Valaistusasiantuntija kartoittaa, onko nykyinen ratkaisu tehty juuri tälle yritykselle ja selvittää, millaisilla arvoilla asiakas haluaa valaista. Halutaanko säästöä? Tarvitaanko valaistustehoa lisää? Täytyykö koko valaistus uusia?

  • Facebook
  • LinkedIn

LED-valaistus

Jokainen yritys täytyy ottaa yksilönä. Se valaistus, mikä sopii johonkin toiseen toimitilaan, ei välttämättä sovi toiselle, Lagus muistuttaa. Useinkaan asiakas ei ole tietoinen kaikista led-valaistuksen kaikista hyödyistä. – LED-valo ei tuota lämpöä, ja se on siksi paloturvallinen. Kylmässä led toimii tosi hyvin, mutta lämpimän kanssa se tulee hieman huonommin toimeen. LED-valo myös syttyy heti ja kestää pidempään.

LED-valaistusliiketoiminnan alalla on erityisen tärkeää erottua muista alan toimijoista. On hyvinkin isona vaarana, että ala on muuttumassa ”villiksi länneksi”. Asiakkaille aletaan lupaamaan kuuta taivaalta, jotta saadaan vain kauppa aikaiseksi. Tällaisessa kaupankäynnissä piilee isot vaaran paikat. Markkinoinnissa koemme haasteeksi saada äänemme tarpeeksi hyvin kuuluviin. Tämän takia julkaisemme jatkossa blogikirjoituksia, ladattavia oppaita, videoita ja niin edelleen. Annamme asiakkaille ilmaisia neuvoja, kun he alkavat suunnitella uuden valaistuksen hankintaa, Lagus kertoo.

Led Expertsin asiakkaista noin 80 prosenttia hankkii

uuden valaistuksen edullisella leasing-rahoituksella.

Kun asiakkaan tarpeet ovat selvillä, valaistusasiantuntija suunnittelee hänelle optimaalisen valaistuksen. Jos kyseessä on asiakaskäyttöön tarkoitettu tila, tärkeää on asiakasviihtyvyyden huomioiminen. Siihen voidaan vaikuttaa valon värisävyllä ja kirkkaudella. Tarjouksessa huomioidaan säästöt, takaisinmaksuajat sekä kokonaiskustannukset. – Led Expertsin asiakkaista noin 80 prosenttia hankkii uuden valaistuksen edullisella leasing-rahoituksella, ja useassa tapauksessa kuukausittain maksettava leasing-maksu on pienempi kuin uudesta led-valaistuksesta saadut säästöt. Tarvittaessa Led Expertsin asentaja asentaa valaistuksen, ja Premium+-palvelupaketissa yritys käy kerran–pari vuodessa tarkistamassa, että kaikki on valaistuksen kanssa edelleen ok.

  • Facebook
  • LinkedIn

Siltoja yritysten välillä

Lagus toimi aiemmin työturvallisuuden puolella. Siksi hän katsoo myös valaistusasiaa hyvin kokonaisvaltaisesti. – Oikeanlainen valaistus nostaa työhyvinvointia, työviihtyvyyttä ja työturvallisuutta, kun esimerkiksi varjoja ei tule. Oikeanlainen valaistus voi nostaa tuottavuutta jopa 8–9 prosenttia, Lagus kertoo. Led Experts on juuri aloittanut yhteistyön työturvallisuuden asiantuntijayrityksen kanssa.

Yhteistyö Omapajan kanssa on aloitettu kuluvan vuoden aikana. – Tavoitteena on saada joukkoon lisää ammattitaitoista porukkaa. Myyjät ja asentajat voivat toimia toiminimellä tai Omapajan kautta pajayrittäjänä. Jatkossa tarvitaan erityisesti valaistusasiantuntijoita, asentajia ja sisällöntuottajia, jotka pääsevät töihin kutsuttaessa.

Myyjät ja asentajat voivat toimia toiminimellä tai

Omapajan kautta pajayrittäjänä.

Alihankintakuvio on Laguksen mukaan hyvällä alulla. – Tämä toimii mun mielestä meidänkaltaisille yrityksille, joilla yrityksen työntekijät eivät toimi omilla palkkalistoilla.

Parin vuoden kuluessa Led Expertsin tavoitteena on olla Suomen asiantuntevin led-valaistusyritys. Halutaan olla edesauttamassa, että ihmiset ajattelevat vihreämmin, Lagus visioi.

Kirjoitus on julkaistu alunperin Omapaja Oy:n  blogissa

  • Facebook
  • LinkedIn

  • Facebook
  • LinkedIn