Toimisto

 

Toimiston valaistus lisää työntekijöiden jaksamista

Oletko huomannut, että energiatasosi ovat huomattavasti korkeammalla kesäisin?  Tämä johtuu suurelta osin valon määrästä.  Ajasta, jonka olemme virkeimmillämme, meillä on myös tapana lomailla valtaosa.  Yksilön kannalta tämä on erinomainen tilanne, mutta yrittäjän kannalta tuottavuus kärsii.  Tästä syystä oman toimiston valaistukseen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota.

Ihmiskeho on ohjelmoitu toimimaan niin, että se on tuottavainen päivällä, ja raukea illalla ja yöllä.  Pohjoinen sijaintimme ei toimi ideaalisti yhteen luontaisten toimintojemme kanssa, ja siksi kehoa ja mieltä on hyvä kannustaa tuottavuuteen tarjoamalla mahdollisuus ylimääräiseen energiaan valaistuksen kautta. Toimistotiloissa valtaosa ajasta vietetään lisäksi istuen, ja useimmiten päätteen ääressä – tämä aiheuttaa myös erityistä rasitusta kehoillemme sekä silmillemme.

Jotta toimistoympäristön työskentely saadaan optimoitua, tulee valaistus suunnitella palvelemaan toimiston erityisiä tarpeita.  Valaistuksen suunnittelun tulee lähteä ihmisestä.  Luonnonvaloa on myös hyvä huomioida mahdollisuuksien mukaan.

Mitkä valaisimet valitsen?

Toimistoympäristössä tulee valita valaisimet, jotka tarjoavat päivänvalomaisen valaistuksen ja virkeän tunnelman.  Valaisimet tulee valita matalasta häikäisyluokasta, eivätkä ne saa olla tiellä tai haitata muutoin arjen rutiineja.  5000K-5500K valaistus on paras vaihtoehto, kun tähdätään työtehojen ylläpitoon.  Valaistuksen tehokkuuden tarpeet selviävät parhaiten ammattilaisen suorittamalla mittauksella, mutta yleisesti voi todeta, että toimistotyössä valon tarve on runsaimmasta päästä.

Valaisimen värintoisto-ominaisuuksille asetetut tarpeet tulee arvioida ennen valaistusuudistukseen lähtemistä.  Mikäli toimistossanne työskennellään visuaalisten kokonaisuuksien kanssa (esimerkiksi graafikot), on valaisimen värintoistokyvyn hyvä olla korkealla tasolla – muuten voi käydä niin, että tuottamanne projekti näyttääkin toisessa tilassa aivan erilaiselta. Jos toimistossanne käsitellään pääasiassa dataa, ei valaisimelta vaadita erityisiä varintoisto-ominaisuuksia.

Kun valaiset toimistosi oikein, työntekijäsi piristyvät, sairaspoissaolot vähenevät, työmotivaatio kasvaa ja tuottavuus nousee. LED-valaisimet eivät tuota merkittävästi lämpöä, joka kasvattaa toimistotilojen mukavuutta kesähelteillä. LED-valaisimet ovat pitkäaikainen ja huoltovapaa ratkaisu, joka auttaa toimistoasi pääsemään energiansäästötavoitteisiin helposti ja huolettomasti.  Valaistuksen hankintahinta on useimmiten tienattu energiansäästönä takaisin jo muutamassa vuodessa.

Toimistoympäristössä on useimmiten suositeltavaa toteuttaa valaistusuudistus yhdessä sähköurakoitsijan ja ammattitaitoisen valaistussuunnittelijan kanssa.  Näin valaisimien tehokkuus, värintoisto-ominaisuudet, sävy, ja sijoittelu hoituvat kerralla kuntoon, ja työntekijäsi pääsevät nopeasti nauttimaan uudesta, virkistävästä työympäristöstään.

Asiakkaitamme

Autotehtaan valaistuksen suunnittelu aloitettiin Dialux-valasitussuunnitteluohjelman avulla. Asiakkaalta saatiin rakennuksen pohjapiirrustukset ja minimi valaistustehokkuus määrät. Autotehtaassa on monia eri tiloja, joissa tehdään erilaisia toimenpiteitä autoille ja tämä asetti valaistussuunnitelulle haasteita. Toimistoihin valittiin paneelivalaisimet, jotka saatiin tyylikkäästi upotettua kattoon ja tilaan saatiin työviihtyvyyttä parantava yleisvalaistus.

Tommi Mäkinen Racing Team, Tallinna

Loimihämeen Lähitapiolan pääkonttori sijaitsee Innopolin yrityskeskuksessa. Saimme olla uuden konttorin suunnittelussa heti alkumetreiltä asti mukana. Konttorista oli tarkoitus saada sellainen, jossa niin työntekijät, kuin asiakkaatkin viihtyvät mahdollisimman hyvin. Saimme rakennettua konttoriin tunnelmallisen ilmapiirin valaistuksen osalta ja se onkin saanut kiitosta työntekijöiltä, sekä asiakkailta.

Lähitapiola, Hämeenlinna

Asiakkaamme Basic Fashion Oy:n toimiston valaistus toteutettiin paneelivalaisimella, jolla saimme valaistuksesta todella näyttävän, sekä työntekijäviihtyvyyden kannalta optimaalisen. Kun työntekijät ovat tietokoneilla koko päivän, niin valaistuksen merkitys kasvaa todella paljon. Paneelivalaisimien asennus toteutettiin tässä kohteessa hieman erillä tavalla kuin normaalisti, eli valaisin asennettiin roikkumaan katosta asennusvaijereiden varaan. Näin kannattaa toimia varsinkin silloin, kun kattokorkeus hieman korkeampi.

Basic Fashion Oy, Helsinki

VMP-Interiorin toimistojen valaistus on toteutettu paneelivalaisimella. Tässäkin kohteessa, niin kuin muissakin toimistoissa paneelivalaisimella saadaan paras mahdollinen valaistus, kun työskennellään tietokonepäätteellä. VMP-interior Oy on raumalainen apteekkien, lääketilojen ja myymäläratkaisujen suunnitteluun ja toteutukseen erikoistunut yritys. Vastaamme yli 25 vuoden kokemuksella projekteista kokonaisuudessaan: liiketilojen hankkimisesta tilasuunnitteluun ja projektinhallinnasta asennukseen.

VMP-Interior Oy, Rauma

  Haluan, että otatte yhteyttä seuraavanlaisesti
  Tulkaa paikan päälleEtäpalaveri verkon välitykselläPerinteisesti puhelimellaHaluan vain lisätietoja

  Lataa maksuton valaistuksen opas

  Lataa maksuton valaistuksen opas

  Oppaaseen on koottu tärkeimmät faktat siitä, miten valaistus vaikuttaa esimerkiksi yrityksen tuottavuuteen, työviihtyvyyteen, työturvallisuuteen ja asiakasviihtyvyyteen.

  You have Successfully Subscribed!