Miksi led-valo?

Energiansäästö

Nykyaikaisessa, ekologisuutta vahvasti painottavassa maailmanajassa sähkön säästäminen sekä kestävän kehityksen mukaiset arvot ovat nousseet tärkeäksi puheenaiheeksi niin kotitalouksissa kuin yrityksissä.  Vihreitä arvoja arvostetaan, ja kuluttajat ohjaavat ostokäyttäytymisellään yritysten toimintaa kohti ekologisempia valintoja.

Ekologisuus

Kaikkia valaistusuudistuksen hyötyjä ei voida suoraan mitata rahallisilla mittareilla, vaikka säästöt ovatkin useimmiten se yrittäjää eniten motivoiva tekijä. Mitä muita hyötyjä siis voi saada kun päivitetään valaistus nykyaikaiseen led-tekniikalla toimivaan ratkaisuun? Yksi isoista hyödyistä mitä monikaan yritys tai päättäjä ei ole miettinyt on ekologisuus.

Parempi valoteho

Vaativissa näkötehtävissä on näin saavutettu jopa 8–9 % tuottavuuden nousu, kun valaistusvoimakkuutta on lisätty (500 luksista noin 1600 luksiin). Myös virheiden lukumäärä on saatu jopa puolittumaan. Valaistusvoimakkuuden lisäämisellä on suurempi vaikutus iäkkäiden työntekijöiden tuottavuuden parantumiseen kuin nuorten työntekijöiden.

Paloturvallisuus

Miten tärkeä on valaistus paloturvallisuudessa?  Suomessa syttyy vuosittain yli 1000 rakennuspaloa, joiden aiheuttajana on sähkö.  Sähköpalo on tulipalo, jonka suorana syttymisenergiana on sähkö. Tulipalon voi aiheuttaa sähkölaite tai -laitteisto. Yleensä sähköpalo oireilee ennakkoon ja kytee jonkin aikaa ennen syttymistään.

z

Työturvallisuus

Oikeanlaisen ja yrityskohtaisesti suunnitellun valaistuksen osuus työturvallisuudessa on hyvinkin merkittävä tekijä virheiden ja tapaturmien minimoimisessa työpaikalla. Huonon valaistuksen on arvioitu rasittavan työntekijöitä, luovan epäviihtyisyyttä, vähentävän työtehoa ja tutkimusten mukaan aiheuttavan merkittäviä työtapaturmia.

Z

Pitkä elinikä

Led-valaistus on vanhaan tekniikkaan verrattuna huomattavasti kestävämpi ja pitkäikäisempi. Monet valmistajat lupaavat valaisimen elinijäksi jopa 100000 tuntia. Kun puhutaan näinkin pitkistä polttoajoista, niin aikaisemmin valaisimista aiheutuneet huoltokustannukset tippuvat minimaalisiksi. Pienemmät wattimäärät ja polttoajat takaavat lyhyet takaisinmaksuajat.

Asiakasviihtyvyys

Yksi merkittävimmistä asiakasviihtyvyyteen vaikuttajista on kuitenkin usein retuperälle jäänyt valaistus. Suunnitelmallisella muutoksella saadaan aikaiseksi huomattavia hyötyjä asiakaskäyttäytymisessä. Valotehokkuus ei saisi olla liian kirkas, joka voi aiheuttaa valoyliherkkyydestä kärsiville ihmisille haittaa. Maksimaalisten hyötyjen saavuttamiseksi valaistus tulee mitoittaa ja suunnitella juuri sinun liiketilojasi ja brändiäsi parhaiten tukevaksi.

Työssäviihtyvyys

Työnteon tehokkuus nousee, virheet vähenevät ja työssäjaksaminen paranee kun työympäristö on optimoitu jaksamiselle. Huolehdi kuitenkin, etteivät työtilasi valaisimet pääse häikäisemään sinua esimerkiksi pintojen tai seinien kautta. Ergonomiaan liittyvien valaistustekijöiden huomioiminen voi lisätä valaistusasennuksen kustannuksia, mutta toisaalta lisätä tuottavuutta parantuneen työtehokkuuden ja vähentyneiden poissaolojen kautta.

Yhdenmukaisuus

Yhdenmukaisen ja tasaisen valon merkitys on todella tärkeässä roolissa kaikessa valaistussuunnittelussa. Jos esimerkiksi myymälän valaistus on sellainen, että sieltä löytyy monen eri värisävyn valaisimia, niin yleisilmeestä tulee hyvin levoton ja luotaansa työntävä. Sama asia pätee myös teollisuuslaitoksessa ja siellä tämä vaikuttaa tutkitusti työssäviihtyvyyteen.

Jos kuitenkin janoat vielä enemmän tietoa valaistukseen liittyvistä asioista, niin lataa itsellesi maksuton valaistusoppaamme. Oppaaseen pääset klikkaamalla oheista painiketta. Kun harkitset uuden LED-valaistuksen hankintaa, toivomme tämän oppaan auttavan sinua ja yritystäsi siihen liittyvissä kysymyksissä.

Led-valaistusopas

Oppaaseen on koottu tärkeimmät faktat siitä, miten valaistus vaikuttaa esimerkiksi yrityksen tuottavuuteen, työviihtyvyyteen, työturvallisuuteen ja asiakasviihtyvyyteen.

Varaa maksuton valaistuskartoitus

  Haluan, että otatte yhteyttä seuraavanlaisesti
  Tulkaa paikan päälleEtäpalaveri verkon välitykselläPerinteisesti puhelimellaHaluan vain lisätietoja

  Lataa maksuton valaistuksen opas

  Lataa maksuton valaistuksen opas

  Oppaaseen on koottu tärkeimmät faktat siitä, miten valaistus vaikuttaa esimerkiksi yrityksen tuottavuuteen, työviihtyvyyteen, työturvallisuuteen ja asiakasviihtyvyyteen.

  You have Successfully Subscribed!