Kuntosali

 

Kuntosalin valaistus antaa lisäenergiaa

Kuntosalin valaistus tulee toteuttaa liikkujan tarpeet edellä, tilan ominaisuudet huomioiden.  Oikeanlainen valaistus voi kuntosaliympäristössä olla ratkaiseva tekijä kahden salin välillä, joten panostuksen tulee olla sen mukainen.

Kuntosalin perusfunktio on saada asiakkaat treenaamaan innostuneesti ja omistautuneesti, mihin vuodenaikaan tahansa.  Jotta asiakkaan treeni-into pysyy yllä, tulee tämän kokea kuntosali voimaannuttavana, energisoivana ympäristönä, joka tarjoaa kokonaisvaltaista hyvinvointia treenin kautta.  Asiakkaan tulee heti sisään astuessaan tuntea olonsa mahdollisimman energiseksi, ja hänen tulee muistaa tämä tunne myös sohvan pohjalla makoillessaan.  

Sijaintimme kaukana pohjolassa hankaloittaa kuntoilumahdollisuuksiamme sekä tarvittavan energian löytymistä.  Kun päivä pimenee jo kolmelta, on harvalla riittävästi paukkuja jäljellä lähteäkseen innostuneesti kuntoilemaan – vaikka moni näin tekeekin luontaisia vetovoimia vastoin.  Jos kuntosaliympäristö jatkaa synkkää ilmapiiriä hämärällä valaistuksella, on treeni-innon löytyminen kaksinkerroin haastavampaa.  Sensijaan päivänvalomainen, riittävän tehokas valaistus antaa kuntoilulle piristysruiskeen, joka saa jaksamaan myös pimeänä vuodenaikana.  Kirkasvalohoitoa ei suotta hyödynnetä monilla muillakin aloilla.

Valaistuksesta iloa ympäri vuoden

Oikeanlainen valaistus palvelee kuntosalia paitsi syksyn synkkinä myrkyiltoina, myös aurinkoisina, kauniina kesäpäivinä.  On yleinen tapa keskeyttää salijäsenyys kesäksi, koska ei haluta mennä sisälle valoa piiloon.   Jos kuntosalitilat jatkavat kesäpäivän tunnelmaa myös sisälle, on treenivalinta huomattavasti helpompi, kun asiakas ei koe tulevansa synkkään jumppaluolaan.

Kuntosaliympäristössä valaisimen valintaan vaikuttavat muutamat eri tekijät, kuten tilojen ominaisuudet, luonnonvalon määrä, katon korkeus, ja tiloissa harrastettavat lajit.  Yleisesti voi todeta, että 5500K päivänvalomainen, pitkäikäinen LED-valaistus on varma valinta.  LED-valaisimet tulee kuitenkin valita niin, etteivät ne häikäise selällään makaavaa treenaajaa, eli häikäisyasteen tulee olla matala.  Mikäli tiloissa harrastetaan myös rentouttavia lajeja, kuten joogaa, voi harkita värisävyltään säädettäviä LED-valaisimia.  Valaisimen värintoisto-ominaisuuksilla ei yleisesti ole kuntosaliympäristössä merkittävää merkitystä.  

LED-valaistus palvelee kuntosalia myös energiansäästöominaisuuksiensa sekä lämmöntuotto-ominaisuuksiensa kautta.  Laadukas LED-valaistus palvelee kuntosalia vuosikausia, huoltovapaasti.  Valaisinten hankintakustannukset on useimmiten säästetty pienentyneiden sähkölaskujen kautta takaisin jo muutamassa vuodessa.  Kun valaisimien tuottaman lämmön määrä LED-valaisimiin siirryttäessä laskee, eivät viilennyskustannuksetkaan enää rasita sähkölaskuja, ja treenailijoilla on huomattavasti mukavammat kuntoiluolosuhteet.

Suositeltavinta on hyödyntää ammativalaistussuunnittelijan sekä sähköurakoitsijan apua kuntosalin valaistuksen suunnittelu- ja toteutusvaiheissa.

Asiakkaitamme

Uudistimme Puls Energyn kuntosalin valaistuksen, joka toteutettiin valovoimaisella LED-putkella. Uudistuksella saatiin valaistus, jossa on mukavempi treenata, ja joka kuluttaa noin 60% vähemmän sähköä.

”Kuntosalilla harjoittelet omassa tahdissa ja oman kuntosi mukaan, joten kuntosalitreeni on myös hyvä keino liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Et ole myöskään sidottu aikatauluihin sillä pääset treenaamaan monipuolisesti niin salille kuin ryhmäliikunnan pariin joka päivä klo 04.30- 24.00 henkilökohtaisella avainkortillasi.”

Energy Puls Wellness Center, Pori

Uudistimme Fressin kuntosaliketjun Oulun toimipisteen valaistuksen. Moderneilta Fressin kuntosaleilta löydät kaiken tarpeellisen monipuoliseen aerobiseen harjoitteluun sekä lihaskuntoharjoitteluun, ryhmäliikuntatuntien lisäksi. Fressi tarjoaa käyttöösi alan uusimpia laitteita tunnetuilta valmistajilta, kuten Gym80 sekä Matrix. Fressi haluaa ylläpitää korkeita laatuvaatimuksia, ja tästä syystä he huoltavat ja päivittävät laitevalikoimaansa jatkuvasti – varmistaen näin parhaan mahdollisen harjoitteluympäristön asiakkailleen.

Fressi, Oulu

Monipuoliosen liikuntakeskuksen toiminta-ajatus perustuu treenaamisen ja hyvinvoinnin ympärille. Haluamme rakentaa viihtyisän salin, jossa itsekin tykkäämme treenata. Meistä viihtyisä sali koostuu hyvistä ja kestävistä laitteista, laajasta palvelutarjonnasta, siisteistä tiloista sekä rennosta ja kannustavasta ilmapiiristä.

Like Liikuntakeskus, Hämeenlinna

Fitness Femme on kutsuva ja raikkaan oloinen, ja vaikka luonnonvaloa kantautuu sisälle niukasti, ei tilassa sitä huomaa.  Ihmismieli on hyvin yksinkertainen, ja valon psykologinen vaikutus treeni-intoon voi olla jopa ratkaiseva.  Valon fysiologiset vaikutukset taas perustuvat evoluutioon ja sisäänrakennettuun päivärytmiimme, joka reagoi auringon nousuun ja laskuun. Tästä syystä jaksamista ja treenaamista tukeva valaistus on erityisen tärkeä liikuntakeskuksessa.

Fitness Femme, Hämeenlinna

Kuntosalin valaistus pitää liikkujan vireessä

Kuntosalin valaistus on tärkeässä osassa treenaajan jaksamisessa sekä treenimukavuudessa. Oletko itse käynyt vetämässä treenin hämyisessä saliluolassa, tai vaihtoehtoisesti kirurginterävän kohdevalaistuksen alla? Kumpikaan ei palvele tarkoitustaan järin hyvin, ja...

Miksi kuntoilualan yrittäjänä satsaisin valaistukseen? – Liikuntakeskuksen valaistus pitää asiakkaasi tyytyväisinä.

Liikuntakeskuksen LED-valaistus sytyttää treeni-innon Oletko joskus käynyt Pump-tunnilla, jonka tunnelma oli pikemminkin päiväunimainen kuin virkistävä? Tämä ongelma toistuu harmillisen usein, eikä utuinen, hämyisä ilmapiiri innosta ketään ylittämään itseään...

Syksy koittaa – auttaako valaistus jaksamaan?

Kesän riennot alkavat olemaan takana, ja on aika siirtyä arkeen. Syksyn saapuessa edeltävät kuukaudet valossa kylpenyt kotimaamme alkaa jälleen hämärtyä talven pimeyteen. Syksy ja talvi ovat kuitenkin useimmille meistä aikaa, jolloin töitä painetaan täysillä ja...

Sovi tapaaminen kanssamme jo tänään!

Voit tilata meiltä valaistus konsultaation sinulle parhaalla sopimallasi tavalla. Ollaan yhteydessä ja suunnitellaan teillekin uusi ja ekologinen led-valaistus.

Lataa maksuton valaistuksen opas

Lataa maksuton valaistuksen opas

Oppaaseen on koottu tärkeimmät faktat siitä, miten valaistus vaikuttaa esimerkiksi yrityksen tuottavuuteen, työviihtyvyyteen, työturvallisuuteen ja asiakasviihtyvyyteen.

You have Successfully Subscribed!