Kuntosalin valaistus on tärkeässä osassa treenaajan jaksamisessa sekä treenimukavuudessa. Oletko itse käynyt vetämässä treenin hämyisessä saliluolassa, tai vaihtoehtoisesti kirurginterävän kohdevalaistuksen alla? Kumpikaan ei palvele tarkoitustaan järin hyvin, ja valaistuskokonaisuuden tulee löytyä näiden ääripäiden välistä.

  • Facebook
  • LinkedIn

Fitness Femme Hämeenlinnassa on valaistu led-putkilla. 

Liian hämyisässä salissa kroppa päättää että on ilta, ja on aika rauhoittua. Mieli ei ole niin virkeä, jalkaa ei jaksaisi nostaa, ottaa päähän ja tekee mieli mennä kotiin. Ymmärrettävistä syistä tämä ei tue saliharjoittelun tarkoitusta, oli se sitten bulkkaaminen, kiinteytyminen, hyvä mieli tai jokin muu. Jos kuntokeskuksessasi on rentoutumistila tai -huone, on siellä kuitenkin luonnollisesti järkevääkin hyödyntää hämyisyyttä, jotta esimerkiksi hierovan tuolin lepohetki ei mene pilalle mielen ylivirkeydestä leikkausvalon alla.

  • Facebook
  • LinkedIn

Virkeystaso ja tulokset kulkevat käsi kädessä!

Kuinka onnistun?

Kuntosalin valaistus on hyvä vetää reippaasti kirkkaamman puolelle, jolloin mielen ja kehon luonnollinen virkistyminen on maksimitilassa. Tällöin kuntosali tuntuu hyvältä paikalta tulla, se yhdistetään energisyyteen ja virkeään fiilikseen, jota onnistunut treeni tietysti itsessäänkin tuo. On kuitenkin huomattavasti todennäköisempää, että asiakkaasi jaksavat säntillisest käydä salilla, jos he jo pelkästään sisään astuessa kokevat olonsa energisemmäksi. Talven synkkyydessä tämä korostuu entisestään. Monet buustaavat kirkkautta pitämällä pinnat vaaleina ja käyttämällä huomiovärejä katseen kiinnittäjinä, kun taas toiset kuntosalit ovat valinneet pehmoisemman ratkaisun esimerkiksi puupintojen hyödyntämisen kautta. Näin on tehnyt muunmuassa asiakkaamme Fitness Femme Hämeenlinnassa.

  • Facebook
  • LinkedIn

Pelkkä loisteputkien vaihto voi tehdä ihmeitä.

Kaiken voi vetää tietenkin överiksi, kuten myös kuntosalin valaistuksen. Jos katsot valkoista lattiaa ja sinua häikäisee, jokin on mennyt pieleen. Vaikka katsoisit ylöspäin ja sinua häikäisee, silloinkin jokin on mennyt pieleen. Valon tulisi olla riittävän voimakas ja TASAINEN, toteutettuna mieluiten häikäisemättömillä valopaneeleilla tai muulla matalan häikäisytason valaisimella, jolloin penkkipunnertaja ei saa valaistuksesta päänsärkyä. Paras valo on sellainen, jota et edes huomaa (paitsi tilojen poikkeuksellisesta kirkkaudesta).

  • Facebook
  • LinkedIn

Hyvä treeni, hyvä mieli.

Monissa kuntosalitiloissa on valaistusratkaisuna käytetty loisteputkia, joiden korvaamista mietitään pitkään ja punnitaan eri vaihtoehtoja. Kokonaisvaltainen valaistusremontti voi olla toisille yrittäjille haaste, jolloin on itse valaisimen vaihtamisen sijaan tyydyttykin vain putkien vaihtamiseen. Tämä on jo erittäin hyvä alku, tuohan lediputki huomattavasti enemmän valoa, on lukemattomia kertoja kestävämpi, ympäristöystävällisempi ja energiatehokkaampi – unohtamatta tyytyväisempien asiakkaiden tuomia lisäeuroja. Jos resurssit riittävät, kannattaa valaistussuunnitelma kuitenkin pistää uusiksi ammattilaisen avulla, ja ottaa suurin mahdollinen hyöty irti kuntosalitiloista kustomoidulla valaistusratkaisulla, jolla taataan tiloihin maksimaalinen valaistustaso, minimaalinen häikäisy sekä optimaalinen treeniympäristö.

  • Facebook
  • LinkedIn

Fitness Femme on Hämeenlinnalainen naisten kuntosali.