Varaston valaistus

Varaston valaistus nopeuttaa työskentelyä

 

Varaston valaistus suunnitellaan käytettävyyden näkökulmasta.  Varastojen kirjo ja käyttötarkoitukset vaihtelevat rajusti, aina kylmävarastoista ulkovarastoihin.  Yhdistävä tekijä jokaisen varaston valaisussa on kumminkin työskentelyn ja löydettävyyden helpottaminen.

Lähestymistapa varaston valaistukseen on pitkälti kiinni varaston tyypistä.  Pienet sisävarastot ovat helpompia navigoitavia vaatimattomammallakin valaistuksella, eikä aikaa tuhraudu etsimiseen ylenmääräisesti, vaikka valon määrä ei olisikaan merkittävä – kunnollinen valaistus kuitenkin tehostaa myös pienissä varastoissa työskentelemistä ja työntekijöiden jaksamista merkittävästi.   Suuret sisävarastot sensijaan vaativat erinomaisia valaisimia, jotka korkeissa tiloissa jaksavat valaista koko hallin matkan, ja esittävät tuotteet selkeästi koko hyllyjen korkeudelta.  Valaistus ei saa kuitenkaan häikäistä ylös tähyilevää työntekijää, tai aiheuttaa liiallisella kirkkaudellaan päänsärkyjä.

Mitkä valaisimet valitsen?

Varaston valaisimet on aina järkevää valita LED-valaisimista, jotka pitkän käyttöikänsä ansiosta ovat mahdollisimman huoltovapaita, eivät tuota lisälämpöä, ja kuluttavat murto-osan perinteisten valaisimien energiankulutuksesta.  Sähkölaskut voivat pienetyä LED-valaisimiin siirryttäessä joka viidelläkymmenellä prosentilla. LED-valaisimet myös syttyvät ilman viivettä, mikä tehostaa hektisen varastoympäristön työntekoa, ja säästää sähköä entisestään.  Vanhojen valaisimien aiheuttamat paloturvallisuusriskit myös pienenevät merkittävästi.

Koska varastot sijaitsevat usein melko luonnonvalottomissa sisätiloissa, on työntekijöiden jaksamisesta hyvä huolehtia oikeanlaisella, riittävän tehokkaalla, päivänvaloa simuloivalla valaistuksella.  Hyvin suunniteltu LED-valaistus toimii työntekijöille kuin kirkasvalolamppu nostaen työtehot täysin uudelle tasolle.  Kun työntekijöidesi virkeystasot nousevat, he ovat motivoituneempia, sairastelevat vähemmän, ovat sitoutuneempia ja tunnollisempia.  Tämä saa varaston tuottavuuden uuteen nousuun, ja heijastuu myös yrityksesi tulokseen.

Valaisimia valittaessa on hyvä kiinnittää huomiota valaisimen tehokkuuteen, kelvin-arvoon, häikäisyindeksiin, sekä värintoistoarvoon.  Sopivan kelvin-arvon riittävän tehokas valaisin pitää väen virkeänä, häikäisemättömyys ehkäisee kirkkaan valaistuksen haittapuolia kuten päänsärkyjä, ja riittävä värintoistoarvo helpottaa varastotyöntekijöiden navigointia sekä tuotteiden löytymistä hyllyjen välissä. Nämä ominaisuudet yhdistäessä varastosi tunnelma muuttuu merkittävästi.

Lataa maksuton valaistuksen opas

Lataa maksuton valaistuksen opas

Oppaaseen on koottu tärkeimmät faktat siitä, miten valaistus vaikuttaa esimerkiksi yrityksen tuottavuuteen, työviihtyvyyteen, työturvallisuuteen ja asiakasviihtyvyyteen.

You have Successfully Subscribed!