Parturi-Kampaamon valaistus

Parturi-Kampaamon valaistus auttaa työskentelyssä

Parturi-kampaamon valaistus vaatii erityistä huomiota niin liikkeen omistajalta kuin valaistussuunnittelijaltakin.  Yleisen ilmapiirin, valon määrän, sijoittelun ja esteettisyyden lisäksi Parturi-kampaamoyrittäjän tulee huomioida myös valon vaikutus asiakastilanteisiin ja lopputulokseen.  Vaikka energiansäästö ja huoltovapaus ovat usein valaistusuudistukseen ajavia tekijöitä, parturi-kampaamossa valaistusuudistusta tulee lähestyä asiakastyytyväisyyden näkökulmasta.

Onnistuneen valaistusuudistuksen saavuttamiseksi lähdetään ensin arvioimaan tilan valaistustilannetta ja mahdollisuuksia – kuinka paljon luonnonvaloa tilassa on? Minkä mallinen tila on? Kuinka korkealla katto on? Onko parturi-kampaamossa useita työskentelypisteitä?  Tehdäänkö pisteillä muitakin toimia? Kuinka sähköt on vedetty?

Kun tilan perusasiat ja käyttötarkoitukset on selvitetty, on aika keskittyä valaistuksen erityisvaatimuksiin.  Parturi-kampaamossa luodaan pikkutarkkoja leikkauksia sekä leikitellään väreillä.  Tavoitteena on, että väri näyttää hyvältä myös kampaamotuolista poistumisen jälkeen, eikä ruskea muutu vihreäksi päivänvaloon astuessa.  

Ehkäise värivirheet valitsemalla valaisimet oikein

Jotta leikkaustyö sujuu ongelmitta, on turhia varjoja työskentelypisteillä vältettävä. Tämä toteutetaan valaisimien oikeaoppisella sijoittelulla sekä riittävällä teholla.  Mikäli tilat eivät ole vielä valmiit, on järkevää ottaa valaistus vahvasti huomioon pisteiden sijoittelussa.

Värivirheiden ehkäisemiseksi valaistuksen värisävy sekä värintoisto-ominaisuudet ovat kampaamoalalla äärimmäisen tärkeässä asemassa.  On suositeltavaa käyttää ammattilaista avustamassa valaisinvalinnassa, jotta valaisimen värintoisto-ominaisuudet varmasti kohtaavat kampaamoalan korkeat vaatimukset. Virheet tällä osa-alueella käyvät kalliiksi niin valaisimien uusinnan, kuin asiakastyytyväisyyden laskunkin kannalta.  

Koska asiakkaat tulevat parturi-kampaamoon kohentamaan ulkonäköään, on huolehdittava, että asiakas näyttää kampaamotuolissa mahdollisimman hyvältä peilistä katsoessaan.  Valaisimien sijoittelulla on mahdollista minimoida uurteita korostavat varjot, ja valaisimen värisävyllä voi parantaa asiakkan ihon värisävyä.  On kuitenkin harmillista, että ihonsävyä imarteleva valosävy ei useinkaan ole värjäystoimenpiteissä optimaalinen, joten yleensä päädytään valitsemaan hiuksia paremmin palveleva sävy.  Jos pisteellä kuitenkin työskennellään myös muiden tehtävien, kuten maskeerauksen, parissa, on hyvä harkita erillistä, lämpimämpää valoa tuottavaa valaisinta peilin etuosaan.  Tästä sinun on hyvä keskustella valaistusasiantuntijasi kanssa.

Uudistettu valaistus vaikuttaa työskentely-ympäristön lisäksi myös sekä työntekijöidesi että asiakkaidesi jaksamiseen.  Oikeanlainen valaistus ehkäisee melatoniinin tuotantoa ihmisessä, ja saa niin parturi-kampaajat kuin asiakkaatkin jaksamaan paremmin.  Pirteämpi mieli parantaa työntekijöidesi kädenjälkeä, ja tuo oman lisänsä positiiviseen asiakaskokemukseen.

 

Sovi tapaaminen kanssamme jo tänään!

Voit tilata meiltä valaistus konsultaation sinulle parhaalla sopimallasi tavalla. Ollaan yhteydessä ja suunnitellaan teillekin uusi ja ekologinen led-valaistus.

Lataa maksuton valaistuksen opas

Lataa maksuton valaistuksen opas

Oppaaseen on koottu tärkeimmät faktat siitä, miten valaistus vaikuttaa esimerkiksi yrityksen tuottavuuteen, työviihtyvyyteen, työturvallisuuteen ja asiakasviihtyvyyteen.

You have Successfully Subscribed!