Oletko joskus miettinyt, olisiko mahdollista hankkia yrityksellesi uudempi ja tehokkaampi valaistus leasingilla? LED-valaisimien hyödyt ovat laajalti tiedossa, ja kiinnostus vanhanaikaisten valaistusratkaisujen päivittämiseen niin valon määrän, energiatehokkuuden, ekologisuuden kuin säästönkin tähden on suurta. Usein kuitenkin ratkaisevaksi kysymykseksi nousee uuden LED-valaistuksen korkeampi hankintakustannus, joka voi etenkin pienyrittäjästä tuntua ylitsepääsemättömältä, ja valaisimet jäävät näin helposti hankkimatta. Nykyaikana on kuitenkin mahdollista hankkia valaistus leasingilla ja minimoida näin investoinnin kertakustannukset.

  • Facebook
  • LinkedIn

Miksi on kannattavaa hankkia valaistus leasingilla?

Kuten jo mainittua, valaistuksen uusiminen leasingilla on taloudellisesti vähemmän rasittava ratkaisu kuin valaisimien ostaminen kerralla. Leasing-maksut jaetaan sovitulle ajanjaksolle, ja kuukausierä saadaan näin räätälöityä yrityksen budjettiin sopivaksi. Leasingin aikana suurin osa valaisintoimittajista pitää myös takuun yllä, ja usein yritysten edustaja käy aika-ajoin tarkistamassa valaisimien toimivuuden. Leasingilla hankittu valaistus ei myöskään rasita yrityksen tasetta!

Mitä valaistuksen hankkiminen leasingilla maksaa?

Valaistuksen leasing-kustannukset riippuvat pitkälti valaisimien tyypistä. Oikea valaisinmalli valitaan yleensä valaisintoimittajan edustajan kanssa niin, että valon määrä on optimaalinen kyseiseen tilaan, häikäisy on minimoitu, ja valaisimet ovat suunnitelmallisesti sijoitettu. Osa valaisintoimittajista luo myös valaistussuunnitelman ennen toteutusta, jolloin voit tarkastella tulevaa valaistustasi jo ennen investointia, ja tehdä tarvittaessa myös muutoksia suunnitelmaan. LED-valaisimien erinomaisesta hyötysuhteesta ja energiatehokkuudesta johtuen valaisimien leasing-maksu kuittaantuu useissa yrityksissä jo pelkällä sähkönsäästöllä, ja samalla tilojen valon määrä kasvaa.

  • Facebook
  • LinkedIn

Minkälaisille yrityksille valaistus leasingilla sopii?

Valaistuksen ottaminen leasingilla on suosittua etenkin pienyrityksissä, joissa valaisun kertahankinnan kustannukset kauhistuttavat. Valaistus ostetaan leasingilla kuitenkin usein myös suuremmissa yrityksissä, joissa arvostetaan kulujen tasaamista, taseen rasittamattomuutta sekä leasingin tuomaa turvaa. Etenkin kasvavat yritykset arvostavat käytettävissä olevan saldon vapautumista muihin investointeihin.

Mitä tapahtuu leasingin päätyttyä?

Kun leasing-kausi saapuu päätökseensä, voivat yritykset joko uusia valaistuksen ja aloittaa uuden leasing-kauden, luovuttaa valaistuksen pois, tai lunastaa valaisimet itsellensä pienellä summalla, joka vastaa yleisesti muutaman kuukauden leasing-maksuja. LED-valaisimien pitkäikäisyydestä johtuen ylivoimaisesti suosituin ratkaisu on valaistuksen lunastaminen yritykselle leasing-kauden päättyessä.

  • Facebook
  • LinkedIn

Miten leasing poikkeaa vuokraamisesta?

Leasing poikkeaa vuokraamisesta nimenomaan lunastusvaihtoehdoltaan. Kun maksat vuokraa, hyödyt ainoastaan maksamaltasi ajalta, jonka jälkeen menetät vuokraamasi tuotteen. Vaikka voit toimia myös leasing-vaihtoehdossa näin, sinulla on myös mahdollisuus lunastaa tuotteet itsellesi marginaalista maksua vastaan, jolloin hyödyt tuotteesta sekä maksamistasi maksuista vielä koko valaisinten käyttöiän ajan.