Hyvä valo on parturi-kampaajan paras ystävä.  Parturi-kampaajat työskentelevät aamusta iltaan arvioiden ja muokkaillen ihmisten hiuksia parhaaksi katsomaansa suuntaan. Muunneltaviin asioihin kuuluvat mm. hiusten pituus, malli, ja väri. Kuten me kaikki tiedämme, näistä kolmesta etenkin väri voi elää hyvinkin paljon siirtyessä valaistuksesta toiseen. Tästä syystä ihmettelemmekin usein, miksi niinkin moni parturi-kampaaja haluaa tehdä työnsä loisteputken alla?

Myymälämaailmassa, etenkin esimerkiksi vaate- tai sisustuskaupoissa, hyvä valo ja sen vaikutukset ostotapahtumaan tunnetaan jo varsin hyvin.  Siksi myymälät päivittävätkin aina kiihtyvään tahtiin valaistustaan paremman värintoiston ja neutraalimman valon suuntaan, jolloin tuotteet näyttävät myymälässä juuri siltä, mitä ne ovat, eikä kotona tule yllätyksiä.

  • Facebook
  • LinkedIn

Vaikka hyvä valo helpottaisi työtä roimasti, valtaosa parturi-kampaamoista on yhä valaistu hyvin vanhanaikaisilla ratkaisuilla

Onkin varsin erikoista, että hiusvärivalintoja tehdessä tämä sama, myymälämaailmassa jo hiljalleen itsestäänselvyyden asemaan noussut totuus valon vaikutuksesta väriin ei ole juurikaan muokannut kampaamojen valaistusvalintoja. Moni yrittäjä pysyy yhä mielellään vanhassa, ”hyväksi todetussa” valinnassa, vaikka värivalinta ja värin arviointi voivat osoittautua huomattavastikin haasteellisemmiksi. Tilanteen voisi selittää niin, että aina kun arvioit väriä esimerkiksi liian lämpöisessä valossa, se vastaa sitä, että sekoittaisit hieman keltaista tai oranssia mukaan arvioimaasi väriseokseen. Korjatakseen tämän illuusion voi kampaaja lähteä taittamaan lämpöisyyttä liiankin reippaasti pois.  Tällöin lopputuloksena on kampaamossa kauniin neutraali väri, joka luonnonvalossa muuttuukin siniseksi, harmaaksi tai vaikka vihreäksi. Tämähän ei tietenkään ole toivottavaa, saati tahallista.

  • Facebook
  • LinkedIn

Toki on muistettava, että parturi-kampaaja kyllä tuntee työympäristönsä valot ja ammattilainen osaa todennäköisesti oikeinkin hyvin huomioida sen aiheuttamat haasteet. Realistinen, neutraali, riittävä yleisvalo takaa kuitenkin kaiken tasoisille ammattilaisille parhaan ”canvasin” taiteen luomiseen, jolloin virhemarginaali väärän arvion osalta jää mahdollisimman pieneksi. Hyvä valo helpottaa paitsi värjäystuloksen onnistumisessa, myös leikkaustyössä, kun valo kantaa helposti henkilön ympäri eikä tuolia tarvitse käännellä valon suuntaan.

Hyvä valo parturi-kampaamossa helpottaa siis ammattilaisen työskentelyä kaikilla työn osa-alueilla. Tämän lisäksi täytyy kuitenkin muistaa myös valaistuksen vaikutukset asiakasviihtyvyyteen sekä työntekijöiden mielialaan. Pirteä ja hyväntuulinen parturi-kampaaja on aina parhaimmillaan, ja asiakaskin pysyy tyytyväisempänä kun työpäivän paineet eivät vie kaikkia mehuja pois hämärään kampaamotuoliin istuessa.

  • Facebook
  • LinkedIn

Ne parturi-kampaamot, joissa on jo siirrytty tasaisen valon tarjoavaan, tehokkaaseen LED-valaistukseen, ovat kiitelleet kovasti työn helpottumisesta valaistusmuutoksen johdosta. Kun valaistus on kunnossa, on työssä yksi muuttuja vähemmän, työskentely on nopeampaa ja tehokkaampaa. Jos sinulla on parturi-kampaamo ja sinulla on valaistusaiheisia kysymyksiä, tai tarvitset kenties apua valaistuksen uudistamisessa, ota yhteyttä,  me autamme mielellämme!