Liikuntakeskus Like Tiiriö

Hämeenlinna

Liikuntakeskuksen valaistus – Like Tiiriö

Liikuntakeskuksen valaistus suunnitellaan käyttäjälähtöisesti energiatasojen maksimointi toteutuksen keskiössä. LIKE-liikuntakeskus asetti valaisijalle normaaliakin enemmän pähkäiltävää liikunta-aktiviteettien tarjonnan monipuolisuuden sekä tilojen ominaisuuksien johdosta.

Yrittäjä Jouko Ahola on toteuttanut Hämeenlinnan Tiiriöön varsinaisen liikkujan keitaan. Samasta tilasta löytyy paitsi monipuolinen kuntosali moderneine laitteineen ja vapaine painoineen, myös rengasrata, köysikiipeilymahdollisuus, boulderointitilat sekä paljon vapaata tilaa esimerkiksi kuntopalloharjoitteluun. Tila on  tumma ja tunnelmallinen epäsuorine valaistuksineen, mutta samalla riittävää valon määrää ei ole unohdettu.

Jouko toimii itse myös ohjaajana, ja liikkuukin tiiviisti asiakkaiden parissa. Tiimihenki kuntoilijoiden kesken on helposti aistittavissa, kommunikaatio on avointa ja treenaajat tsemppaavat toisiaan. Myös allekirjoittanut uskaltautui kokeilemaan hyvän hengen innoittamana boulderointiseinää!

Treenailijat ovat selvästi tottuneet kameran läsnäoloon, sillä kukaan ei kainostele linssin edessä. Ympärillä heiluvat kahvakuulat ja kuntopallot pomppivat, joku kiipeää köyttä pitkin korkeuksia kohti, ja toinen hyödyntää tilojen keskeltä löytyvää rengasrataa. Vapaat painot ovat kovassa käytössä Joukon valmennuksen ohessa, ja ympäri tiloja löytyvät modernit kuntosalilaitteet ovat myös liikkujien suosiossa. Nurkasta löytyy lisäksi traktorin rengas, jolle allekirjoittanut ei osaa tehdä yhtään mitään – pitänee kysäistä Joukoa avuksi ensikerralla. 

 

Suurimmat hyödyt

Liikuntakeskukset saavuttavat valaistusuudistuksen suurimmat hyödyt asiakasviihtyvyyden kehityksen kautta, kun treenien energiatasot pysyvät päivänvalomaisen valaistuksen ansiosta maksimaalisina vuorokaudenajasta riippumatta. Suuressa tilassa kuten LIKE-liikuntakeskuksessa yrittäjää ilahduttaa myös LED-valaisimien energiatehokkuus, joka voi laskea sähkölaskuja jopa 60%. Kovan treenin timmellyksessä on myös hyödyllistä, etteivät valaisimet vapauta energiaa ympäristöönsä lämmön muodossa. Kun valaisimet on valittu matalan häikäisyasteen valikoimasta, lisääntyy asiakasviihtyvyys entisestään. LED-valaisimien huoltovapaus helpottaa liikuntakeskuksen arkea, kun korkealla sijaitsevia valaisimia ei tarvitse olla jatkuvasti vaihtamassa. 

LIKE-liikuntakeskuksen valaistuksessa yhdisteltiin eri toimittajien valaisimia. Led Experts toteutti tilan epäsuoran valaistuksen sekä henkilökunnan tilojen, vastaanottotiskin ja pukuhuonetilojen paneelivalaistukset.

Asiakkaan valitsema palvelupaketti

Like Tiiriö valitsi Basic – palvelupaketin, jolloin Led Experts Finland Oy toimitti valaisimet, ja Liken oma sähköasentaja toteutti asennuksen. Yhteyshenkilönä toimi Pete Kivimäki. 

Miten valaistus vaikuttaa esimerkiksi yrityksen tuottavuuteen, työviihtyvyyteen, työturvallisuuteen ja asiakasviihtyvyyteen.
Lataa maksuton valaistuksen opas

Lataa maksuton valaistuksen opas

Oppaaseen on koottu tärkeimmät faktat siitä, miten valaistus vaikuttaa esimerkiksi yrityksen tuottavuuteen, työviihtyvyyteen, työturvallisuuteen ja asiakasviihtyvyyteen.

You have Successfully Subscribed!