Energy Puls
Wellness Center

 

Energy Puls Wellness Center – Liikuntakeskuksen valaistus

 

 

Liikuntakeskuksen valaistus on usein toteutettu vanhoilla loisteputkilla – kuten Energy Puls Wellness Centerissä Porissa. Loisteputket ovat kuitenkin runsaasti energiaa kuluttavia, lyhytikäisiä ja vanhanaikaisia ratkaisuja suureen asiakastilaan, josta haetaan ennen kaikkea energiaa arkeen. Välttääkseen jatkuvat lamppujen vaihdot, suuret sähkölaskut sekä huoltokustannukset, Puls Wellness Centerin yrittäjä ja toimitusjohtaja Jani Rantanen päätyi uudistamaan tilojen valaistuksen meidän kanssamme.

Energy Puls Wellness Center on suuri ja monipuolinen liikuntakeskus. Tilat käsittävät yli 2000 neliötä ja pitävät sisällään erilaisia kuntosaliyksikköjä ja liikuntatiloja, kuten wellness- ja power-puolet, spinning-salin ja ryhmäliikuntatiloja. Monipuolisen tarjonnan ansiosta myös asiakaskunta vaihtelee laidasta laitaan, aina aloittelijoista voimannostajiin ja vanhuksiin. Laaja tarjonta asettaa omat haasteensa myös jokaisen tilan oikeaoppiseen valaistukseen.

”Ongelmana oli se, että meillä on yli 2000 neliön tilat, jotka pitivät sisällään 200 loisteputkea. Niitä sai olla vaihtamassa aika usein, ja sytyttimet ja rungotkin rapistuivat samaa tahtia.” – Jani Rantanen

Liikuntakeskuksen valaistus simppelisti uusiksi

Liikuntakeskuksen valaistus uusittiin kokonaisuudessaan niin, että vanhat rungot jäivät paikalleen, mutta loisteputket korvattiin energia- ja valotehokkailla 3000K LED-putkilla. Tiloissa, joissa tunnelmavalaistus on tärkeässä asemassa, valaistusratkaisua muokattiin muun muassa väriä vaihtavin LED-nauhoin, joilla esimerkiksi spinning-saliin saatiin toivottua särmää.

 

 

Päätettiin uusia koko valaistus, ja otettiin LED-valot, koska sähkönkulutuksessa on merkittävä säästö – ne maksavat itsensä tosi nopeasti takaisin. Saatiin samalla myös huoltovapaus, sillä LED-valaisimissa on viiden vuoden takuu. Näiden kuluneiden kahden vuoden aikana en ole vielä ainuttakaan valaisinta joutunut vaihtamaan. Valaisimien tuottama hukkalämpö on myös minimaalista, mikä on kuntosaliympäristössä tärkeää, sillä jäähdytyskuluissakin pääsee vähemmällä.
Olen ollut erittäin tyytyväinen!” – Jani Rantanen

 

Energy Puls Wellness Centerissä jokaista vanhaa runkoa ei hyödynnetty, koska LED-valaisimilla saavutettiin sama valaistustaso pudottamalla valaisinten määrää reippaasti. Osa tiloista nauttii myös luonnonvalosta, joka tuo omalta osaltaan virkeyttä treeniin vuoden valoisempina kuukausina. Monipuoliset tilat ovat nyt tasaisesti valaistuja treenin ja jaksamisen optimoinnin lähtökohdasta.  Värikäs, tavoitteiltaan ja toiveiltaan poikkeava asiakaskunta on ollut tyytyväistä valaistusuudistukseen, aina kevyemmän hyvinvointiliikunnan harrastajista Power-puolen tositreenaajiin. Energy Puls Wellness Center tarjoaa nimensä mukaisesti energiaa arkeen!

 

Lataa maksuton valaistuksen opas

Lataa maksuton valaistuksen opas

Oppaaseen on koottu tärkeimmät faktat siitä, miten valaistus vaikuttaa esimerkiksi yrityksen tuottavuuteen, työviihtyvyyteen, työturvallisuuteen ja asiakasviihtyvyyteen.

You have Successfully Subscribed!